torstai 17. marraskuuta 2016

Tavoitteellisten pentujen toko/rally-toko done

Niin se nyt on, että meidän kurssi loppui. Nyt ajattelin tiivistää koko kurssia yhteen postaukseen, ja katsoa missä ollaan kehitytty. Myöhemmin kirjoittelen vielä näistä viimeisistä treeneistä vähän tarkemmin.

Hallan, Hillan ja Hanin treeneistä viime viikon keskiviikolta.


PERUSASENTO→SEURAAMINEN
Tässä tuli ehkä suurin kehittyminen. Lädettiin nollasta, eikä Halla aluksi juuri edes ottanut kontaktia. Kontakti kuitenkin parani hirmuisesti, ja tämän kautta päästiin etenemään myös seuraamisessa, joka nyt onnistuu pieninä pätkinä, välillä huonommin, välillä paremmin. Edistystä kuitenkin on tapahtunut, ja tapahtuu koko ajan lisää. Kontaktin säilymistä ja oikeaa paikkaa pitää hioa. Hiljaa hyvä tulee, eiks?
Kaiken kaikkiaan seuraamisessa (ja perusasennossa) on vielä paljonpaljon treenattavaa, mutta myös edistystä on tullut paljon, ja jatkoa aatellen tärkeää pohjaa rakennettu.

ASENNONVAIHDOKSET JA PAIKALLAOLO
Halla osasi käskyt, mutta melko tahmeasti. Tarjosi lahennä istumista. Kurssilla keskityttiin opettamaan koiraa tarjoamaan ja olemaan 'oma-aloitteisempi', ja etenkin asennonvaihdoksissa koen sen onnistuneen. Halla tarjoaa aktiivisesti myös maahanmenoa ja seisomista. Eniten maahanmenoa, eheh... Vähän käskyt menevät vielä sekaisin, mutta huomattavsti vähemmän, kuin ennen.
Paikallaoloa harjoiteltiin heittemällä aikaa suntaan ja toiseen, joka auttoi paljon.

KAPULA
...ja nouto
Kapula on Hallan lemppari, häntä nousi ylöspäin ja pyöri kuin mikäkin tropelli, kun treeneissä otettiin kapula esiin. Alussa ongelma oli kapulan mälvääminen, mutta saatiin Marilta hyviä vinkkejä tämän korjaamiseen, joten kapulan pitäminen on ihan kivassa kuosissa. Nouto ei, ei, eieiei. Halla ei oikein vieläkään ymmärrä mikä idea on viedä se tavara ihmiselle. Onks siinä muka jotain järkee? Siinä siis hommaa jatkoa aatellen.

RUUTU JA KIERTO
Ruutua harjoiteltiin kahdella viimeisellä kerralla, ja opetettiin koiraa juoksemaan ruutuun. Sen pidemmällä siinä ei siis olla.
Kiertoa otettiin kerran, mutta sitä ollaan harjoiteltu kotona vinkeillä, joita kurssilla saatiin. Vähän tyypillä menee sekasin "kierrä" ja "pyöri".

KOHDETYÖSKENTELY
Jostain syystä oltiin tehty kohdetyöskentelyä tosi vähän ennen kurssia. Kurssilla kuitenkin harjoiteltiin kosketuskeppiä, käsikosketusta, keilan kaatamista, tassuparkettia ja tassut korokkeelle -temppua. Näitä ollaan kivasti saatu hyödyntää uusia temppuja harjoitellessa.

Jos joku on tätä kurssia harkinnut, voin ehdottomasti suositella. Mulla ei tästä kurssista oo mitään muuta kuin positiivista sanottavaa. Saatiin todella paljon vinkkejä ja ratkaisuja meillä olleisiin ongelmiin. Innolla odotan tokon alkeiskurssia, jolle sitten tammikuussa mennään. Siihen asti hiotaan näitä, ja katotaan jos välissä innostuttaisiin lähtemään arkitottis-kurssille... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti